Waktu Solat Putrajaya Subuh : 5:41 Syuruk : 6:56 Zohor : 13:01 Asar : 16:18 Maghrib : 19:00 Isyak : 20:10

 

Kajian Model Pembangunan Darul Hadith Di Etablissement El-Hadith El-Hassania Dan Markaz Al-Qattan, Morocco

 

Satu lawatan kajian model pembangunan Darul Hadith telah dilakukan di dua buah pusat penyelidikan hadith iaitu  Etablissement El-Hadith El-Hassania Dan Markaz Al- Qattan,Morocco pada 30 November hingga 8 Disember 2016. Ahli yang terlibat adalah terdiri daripada Jawatankuasa Pemandu Darul Hadith Malaysia seramai 2 orang yang diketuai oleh Datuk Wan Zahidi bin Wan Teh, Pengerusi Jawatankuasa Pemandu Darul Hadith Malaysia dan Dr. Muhamad Hapizi bin Sulaiman (Jakim)

Objektif kajian adalah untuk menjalankan kajian model pembangunan Darul Hadith luar negara dan melihat secara dekat mengenai aktiviti yang dilaksanakan oleh kedua buah pusat penyelidikan tersebut. Adalah diharapkan dengan lawatan kajian tersebut, Negara Malaysia dapat membina sebuah pusat kajian Darul Hadith dengan objektif yang telah ditetapkan antaranya bagi manfaat umat Islam menghayati hadith-hadith Nabi dalam kehidupan mereka di negara ini.

 

Lawatan kajian ke pusat penyelidikan hadith  di Etablissement El-Hadith El-Hassania,Morocco:

Picture1

Picture2

Picture3

Picture4

 

Lawatan kajian ke pusat penyelidikan hadith di Markaz Al- Qattan,Morocco:

Picture5

Picture6

Picture7

Picture8
QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2015 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 20 Oktober 2017.
Jumlah Pelawat :12071407